Mannen som stal en hamburgare (om hur allting började)

Hur gärna jag än hade velat undvika att någonsin inkludera ordet hamburgare på min hemsida (eller något annat skräpmatsrelaterat för den delen) så går det inte. För allting började på sätt och vis faktiskt med en man som stal en hamburgare.

Året var 1993 och den så kallade redaktionen var förlagd till mitt flickrum, belamrat med tidningsurklipp, färgpennor och klister. Storyn vann förvisso aldrig något Pulitzerpris, men min skriv- och skaparlust var född redan där och då.

Jag lärde mig att läsa och skriva väldigt tidigt och sedan dess har jag fortsatt att älska riktigt bra text och historier – tankeflödena, skrivprocessens finkalibrerande såväl som njutningen i att ohämmat få plöja enorma mängder text och lära mig något nytt!

Att leka runt med ord är inte bara min favorithobby – numera är det även vad jag får betalt för att göra på dagarna.

Åren har gått och min repertoar breddats. Färgpennorna är uppgraderade till ett digitalt nyhetsrum men jag driver fortfarande produktionsinsatserna med passion, målmedvetenhet och barnslig energi.

Jag är finlandssvenska, född och uppväxt i Österbotten, Finland. Sedan 10 år tillbaks bor och arbetar jag i Stockholm, här har jag varit verksam inom corporate communications under de senaste åren, både som in-house communications manager på börsbolag samt dessförinnan som PR-konsult och projektledare på Sveriges största PR-byrå. Besök mig gärna på LinkedIn för fullständigt CV.

 

Så föddes Ambaurora Communications

Ambaurora Communications grundades av mig 2018. Jag har alltid vetat att förr eller senare kommer jag att driva något eget. Efter fem år i kommunikationsbranschen bestämde jag mig för att att löpa linan fullt ut, och så en vacker dag i maj föddes Ambaurora Communications.

Jag ser verkligen fram emot att fortsätta skriva, kommunicera, leda och producera – men nu på mina egna villkor och för att hitta ett arbetssätt som gynnar både produktivitet, riktigt bra resultat och långsiktigt välmående på arbetet.

Stort tack för att du besöker mig! Du är varmt välkommen. Se dig gärna omkring i lugn och ro och tveka inte att höra av dig till mig om det är något du undrar över.

Tips! Under ”Hur kan jag stå till tjänst” hittar du mer information om vilka uppdrag som vi skulle kunna samarbeta kring. De senaste uppdateringarna från mig hittar du givetvis på bloggen. Hoppas att vi hörs!

/Malin