10 orsaker att anlita mig

Hatar du att ta beslut? Tycker du att det är besvärligt att jämföra och upphandla likartade tjänster och leverantörer? Been there, done that myself. Eftersom jag av egen erfarenhet vet hur oerhört frustrerande det kan vara att orientera sig i konsultträsket: här hittar du 10 orsaker till att anlita mig.

 

1. Less talk, more action
“CEO | Doer | Writer” har jag valt att skriva på mitt visitkort. Det finns goda anledningar till det – en av mina absolut mest utmärkande styrkor är att jag får saker och ting att hända. Simple as that. Du har säkert också varit med om det ett flertal gånger, träffat de där personerna som bara pratar och pratar men aldrig kommer igång med själva exekveringen. Jag är inte en av dem. Tvärtom. En av mina starkaste drivkrafter är istället att få utföra arbete. Min startsträcka från idé till initiativ spelar i samma liga som en Ferrari. Jag lider inte av titelsjuka, så oavsett du vill anlita mig som skribent, kommunikatör, strateg eller projektledare så kommer jag att säkerställa att idéer realiseras och uppdraget slutförs.

 

2. Jag gillar faktiskt att arbeta
Jag har en strategisk approach i allt mitt arbete, men jag älskar att vara operativ – jag vill aldrig sluta kavla upp ärmarna och få hänge mig åt mitt hantverk! Det kanske kan framstå som en märklig självklarhet att lyfta fram i sammanhanget, men min erfarenhet är dock att det tyvärr inte alltid är så bland branschkollegerna. Arbetar du tillsammans med mig kommer jag att vara fokuserad på uppdraget. Mötesmaraton med ledningsgruppen överlåter jag med glädje till dig att hantera – men behöver du hjälp med dina presentationsunderlag och sammanfattningar är du varmt välkommen att höra av dig.

 

3. Goda språkkunskaper
Jag har en filosofie kandidatexamen i svenska språket. Jag är född och uppväxt i Österbotten, Finland och är en av de där finlandssvenska språkpoliserna du älskar att hata. Att arbeta på engelska är dock något av det roligaste jag vet. De senaste två åren har jag även haft förmånen att arbeta med kommunikation i internationell miljö – hela tiden med engelska som mitt arbetsspråk.

 

4. Erfaren skribent med god stilistisk förmåga
Jag är en duktig skribent, van vid att anpassa texter och budskap för många olika syften och målgrupper. Min erfarenhet inkluderar såväl börsnoterade som privata bolag och jag är till exempel van vid att alltid producera två språkversioner på egen hand, samt även skriva brådskande texter som pressmeddelanden, Q&A:s, webbtexter, artiklar med mera – med bibehållen kvalitet.

 

5. Ärlighet och integritet
Ärlighet och integritet är A och O för mig i allt arbete jag företar mig. Det är till exempel en självklarhet för mig att alltid hantera sak- och personuppgifter konfidentiellt och omsorgsfullt, samt att alltid vara ärlig i min dialog med dig som kund. Även när sanningen svider.

 

6. Genuint engagemang
Jag åtar mig enbart uppdrag som jag känner ett genuint engagemang för och där jag är övertygad om att mina erfarenheter kan bidra på ett positivt sätt. Jag förbehåller mig rätten att tacka nej till uppdrag som inte överensstämmer med mina värderingar, eller där personkemin inte stämmer.

 

7. Media och sociala medier
Jag har gedigen erfarenhet av såväl proaktiva som reaktiva medieaktiviteter och medierelationer. Jag har även mycket goda kunskaper om det moderna digitala medielandskapets utmaningar och möjligheter, samt stort intresse för journalistik och ett ”nyhetstänk” i det mesta jag gör.

 

8. När krisen kommer
De senaste årens arbete har gett mig unika erfarenheter av krishantering. Jag åtar mig i nuläget inga uppdrag som part direkt gentemot media, men behöver du second opinion eller ”hands on”-hjälp bakom kulisserna är sannolikheten stor att jag kan räcka dig en hjälpande hand!

 

9. Keep Calm – ring ”Mamma Malin”
Tidigare kolleger till mig brukar beskriva mig som ”en klippa”, helt enkelt någon som du kan lita på även när det blåser snålt. Ganska ofta blir jag skämtsamt kallad för ”Mamma Malin” när folk har arbetat tillsammans med mig ett tag. Jag har en stark, naturlig impuls att ta ansvar, styra upp och leda arbete framåt samt månar väldigt mycket om att de människor jag arbetar med och runtomkring också ska må bra under arbetsprocesserna.

 

10. Kvalitet före kvantitet
Jag värdesätter kvalitet högt och ställer hårda krav på mina egna leveranser. I den mån det går att applicera ett hållbarhetstänk på texter och/eller projektledning försöker jag också alltid att göra det. Rent konkret kan det exempelvis handla om att försöka skriva en tidlös text som fungerar längre än bara något år, eller att i samband med projektledning se till att viktiga insikter från arbetsprocessen dokumenteras och kan föras vidare så att du minskar personberoendet i din organisation. Som arbetskollega uppskattar och värderar jag långsiktiga och goda relationer.